1 день (5 червня, неділя)
День заїзду та реєстрація учасників.
2 день (6 червня, понеділок)
08.00-09.00 Сніданок
08.00-11.15 Завершення реєстрації учасників сесії.
11.15-11.45 Інформація про діяльність Асоціації «Союз кормовиробників
України» і «Клубу молодих вчених ОНАХТ», д-р техн.наук,
чл.-кор. НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ (зав. кафедрою
Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської
національної академії харчових технологій, UA),
канд.техн.наук, доц. Наталя ПОВАРОВА (Директор
Науково-дослідного інституту Одеської національної
академії харчових технологій, Президент «Клубу молодих
вчених ОНАХТ», UA).Новинки в області вдосконалення технологій виробництва комбікормів:
11.45-12.30 Особливості рецептури і технології виробництва
комбікормів для коней, Олександр ЦЮНДИК (асистенткафедри технології комбікормів і біопалива Одеської
національної академії харчових технологій, UA);12.30-13.15 Перспективи застосування бінарних комбікормів:
рецептура, технології, ефективність, канд.техн.наук.
Юлія КУЗЬМЕНКО (асистент кафедри технології
комбікормів і біопалива Одеської національної академії
харчових технологій, UA);13.15-14.45 Обід
14.45-15.00 Церемонія відкриття ІІI-ї сесії Міжнародної Школи Кормів,Наукова Рада.
15.00-15.45 Європейський досвід використання нових видів сировини
при виробництві комбікормів, д-р наук, Jovanka LEVIC
(голова дослідницького центру «Feed-to Food Research
Center» Інституту харчових технологій університету Нові
Сад, м. Нові Сад, Сербія, RS);15.45-16.30 Схема сертифікації кормів GMP +: виклики і можливості для
українських компаній, Тетяна КОПНЯК (керівник проекту
GMP + в Україні, UA);16.30-16.45 Кава-брейк
16.45-17.30 Визначення показників безпеки та якості кормової
сировини і комбікормів, Наталя ГРЮНВАЛЬД (директор ДП
«Державний центр сертифікації і експертизи
сільськогосподарської продукції», UA);17.30-18.15 Особливості зберігання та використання свіжозібраного
зерна при виробництві комбікормів, канд.техн.наук, Алла
БОРТА (доцент кафедри Технології зберігання зерна,
Одеська національна академія харчових технологій, UA);19.00-20.00 Вечеря
21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №1.«Проблеми достовірної оцінки безпеки і якості сировини і
комбікормів», модератор Наталія ГРЮНВАЛЬД (директор
ДП «Державний центр сертифікації і експертизи
сільськогосподарської продукції», UA);3 день (7 червня, вівторок)
08.00-09.00 Сніданок
09.00-09.45 Технологія виробництва комбікормів: нові можливості
впливу на ефективність рецептів і якість комбікормів, д-р.
техн.наук, чл.-кор. НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ
(зав. кафедрою Технології комбікормів і біопалива, ректор
Одеської національної академії харчових технологій, UA).
09.45-10.30 Технологія виробництва комбікормів: нові можливості
впливу на ефективність рецептів і якість комбікормів, д-р.
техн.наук, чл.-кор. НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ
(зав. кафедрою Технології комбікормів і біопалива, ректор
Одеської національної академії харчових технологій, UA).10.30-11.00 Кава-брейк
11.00-11.40 Розвиток інструментальних методів аналізу безпеки і
хімічного складу комбікормів, Олександр ПЛЄВЕ (Директор
компанії SocTrade, Швеція, Україна, SE, UA), Свен КАРЛССОН
(Генеральний директор компанії SocTrade, SE, UA).11.40-12.00 Методи визначення показників якості. Пастка
різноманіття, Олена КОРИТНЮК (нач. агровідділу компанії
SocTrade, Швеція, Україна, SE, UA).12.00-12.15 Кава-брейк
12.15-12.45 Майстер клас. Визначення фізико-хімічного складу і
токсичності комбікормів і кормового сировини (на
приладах компанії SocTrade, Швеція, Україна, SE, UA).
Inframatic 8800 – портативний ІЧ-аналізатор цілого зерна і насіння
олійних культур для оперативного контролю показників якості врожаю
на місці відбору проб;
Inframatic 9500 – ІЧ-аналізатор цілого зерна і насіння олійних культур з
додатковим модулем для вимірювання продуктів помелу;
DA7250 – універсальний ІЧ-аналізатор виробництва Perten Instruments,
тривалість аналізу 6 с.: зернові, олійні, шроти і макухи, борошно, крупа
і висівки, м'ясо-кісткове і рибне борошно, комбікорми розсипні і
гранульовані, м'ясні і молочні продукти, снеки, чіпси і навіть деревні
пелети;
StatFax – фотометр для отримання кількісних результатів вмісту
мікотоксинів і алергенів в сировині і готових комбікормах;12.45-13.15 Майстер клас. Визначення фізико-хімічного складу і
токсичності комбікормів і кормової сировини (на приладах
компанії SockTrade, Швеція, Україна, SE, UA).
Veratox – кількісне визначення токсичних речовин у кормах;
AccuScan Gold – фотометр для визначення вмісту мікотоксинів у зерні
та продуктах його переробки;
Reveal Q+ – набори для визначення вмісту мікотоксинів протягом 15
хвилин;
CP4 – набори Neogen для якісного визначення вмісту ГМО в кукурудзі
та сої;
UDK159 – прилад для визначення білка за методом Кьельдаля в різних
продуктах. Автоматичний апарат для відгону з парою і вбудованим
титратори;
SER 148/3 – автоматичний екстрактор жиру від Velp аналіз одноразово в
трьох або 6-пробах; XT15 автоматична система для екстракції жиру
аналогічно методу Сокслета;
A2000 – аналіз одночасно 24 зразків на вміст сирої клітковини, а також
кислотно-детергентні (ADF) і нейтрально-детергентні (NDF).13.15-14.45 Обід
14.45-15.30 Фізіологічні основи підвищення ефективності годівлі
сільськогосподарських тварин і птиці, частина 1, д-р
біол.наук, проф. Peter SURAI (професор біохімії харчування
сільськогосподарського університету Годоло, Угорщина;
професор еволюційної біології та екології університету
Глазго, GB).15.30-16.15 Фізіологічні основи підвищення ефективності годівлі
сільськогосподарських тварин і птиці, частина 2, д-р
біол.наук, проф. Peter SURAI (професор біохімії харчування
сільськогосподарського університету Годоло, Угорщина;
професор еволюційної біології та екології університету
Глазго, GB).
16.15-16.45 Кава-брейк.
16.45-17.30 Розвиток методів створення високоефективних рецептів
комбікормів, д-р техн.наук Іван ПАНІН (генеральний
директор ТОВ «Корморесурс», RU).17.30-18.15 Європейський і Сербський досвід підвищення ефективності
рецептів комбікормів, д-р наук, Jovanka LEVIC (глава
дослідницького центру «Feed-to Food Research Center»
Інституту харчових технологій університету Нові Сад, м.
Нові Сад, Сербія, RS);19.00-20.00 Вечеря
21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №2. «Взаємозв'язок
якості сировини, технологій виробництва і ефективності
рецептів комбікормів», модератор д-р техн.наук, чл.-кор.
НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ (зав. кафедрою
Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської
національної академії харчових технологій, UA).4 день (8 червня, середа)
08.00-09.00 Сніданок
09.00-09.45 Вплив жирового харчування сільськогосподарської птиці та
тварин на ефективність і якість продукції, д-р біол.наук,
чл.-кор. НААН України, проф. Анатолій ЛЕВИЦЬКИЙ (Голова
Правління Науково-виробничої асоціації «Одеська
біотехнологія», UA).09.45-10.30 Промікробне харчування сільськогосподарської птиці та
тварин, д-р біол.наук, чл.-кор. НААН України, проф.
Анатолій ЛЕВИЦЬКИЙ (Голова Правління Науково
виробничої асоціації «Одеська біотехнологія», UA).10.30-11.00 Кава-брейк
11.00-11.45 Нові можливості програми для розрахунку рецептів
комбікормів «Корм-оптима», д-р техн.наук Іван ПАНІН
(генеральний директор ООО «Корморесурс», RU).11.45-12.30 Практичне заняття №1. Коригування показників якості
компонентів для розрахунку рецептів комбікормів, канд.с.-
г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ (провідний програміст ТОВ
«Корморесурс», RU).12.30-13.15 Практичне заняття №2. Особливості роботи з базою
даних програми розрахунку рецептів комбікормів
«КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
(Провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).13.15-14.45 Обід
14.45-15.30 Вітаміни, мікроелементи та інші біологічно активні
речовини у годівлі сільськогосподарської птиці і тварин,
частина 1, д-р біол.наук, проф. Peter SURAI (професор
біохімії харчування сільськогосподарського Університету
Годоло, Угорщина; професор еволюційної біології та
екології університету Глазго, GB.)15.30-16.15 Вітаміни, мікроелементи та інші біологічно активні
речовини у годівлі сільськогосподарської птиці і тварин,
частина 1, д-р біол.наук, проф. Peter SURAI (професор
біохімії харчування сільськогосподарського університету
Годоло, Угорщина; професор еволюційної біології та
екології університету Глазго, GB.)16.15-16.45 Кава-брейк.
16.45-17.30 Практичне заняття №3. Основи розрахунку рецептів
комбікормів за допомогою програми «КормОптіма»,
канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ (провідний програміст
ТОВ «Корморесурс», RU).17.30-18.15 Практичне заняття №4. Основи розрахунку рецептів
комбікормів за допомогою програми «КормОптіма»,
канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ (провідний програміст
ТОВ «Корморесурс», RU).19.00-20.00 Вечеря
5 день (9 червня, четверг)
08.00-09.00 Сніданок
09.00-09.45 Підвищення ефективності рецептів комбікормів:
особливості застосування ферментних препаратів,
канд.біол.наук Федір МАРЧЕНКОВ (заст. директора з
наукової роботи ТОВ «Біоконтакт», ПП «Кронос-Агро», UA).
09.45-10.30 Мистецтво створення високоефективних рецептів
комбікормів, д-р техн.наук Іван ПАНІН (генеральний
директор ТОВ «Корморесурс», RU).10.30-11.00 Кава-брейк
11.00-11.45 Практичне заняття №5. Розрахунок оптимальних
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
(провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).11.45-12.30 Практичне заняття №6. Розрахунок оптимальних
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
(провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).12.30-13.15 Практичне заняття №7. Розрахунок оптимальних
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
(провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).13.15-14.45 Обід
14.45-15.30 Гармонізація європейських і вітчизняних стандартів і
особливості реєстрації кормових добавок в Україні на
сучасному етапі, д-р вет.наук Юрій КОСЕНКО (зам. д-ра
Державного науково-дослідного контрольного інституту
ветеринарних препаратів та кормових добавок, UA).
15.30-16.15 Вибір оптимальної стратегії годівлі тварин, д-р техн.наук
Іван ПАНІН (генеральний директор ТОВ «Корморесурс», RU).16.15-16.45 Кава-брейк
16.45-17.30 Практичне заняття №8. Розрахунок оптимальних
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
(провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).17.30-18.15 Практичне заняття №9. Розрахунок оптимальних
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
(провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).19.00-20.00 Вечеря
21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №3. Шляхи підвищення
продуктивної дії комбікормів. Модератор канд.біол.наук
Федір МАРЧЕНКОВ (заст. Директора з наукової роботи ТОВ
«Біоконтакт», ПП «Кронос-Агро», UA).6 день (10 червня, п'ятниця)
08.00-09.00 Сніданок
09.45-10.30 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптіма».
10.30-11.00 Кава-брейк.
11.00-11.45 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптіма».11.45-12.30 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптіма».12.30-13.15 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку
рецептів комбікормів за допомогою програми
«КормОптіма».13.15-14.45 Обід.
15.00-18.30 Практичний іспит. Наукова Рада Міжнародної ШколиКормів (ISF).
19.30-23.30 Урочисте вручення Сертифікатів учасникам, що успішно
склали практичний іспит. Наукова Рада Міжнародної
Школи Кормів (ISF).
Церемонія закриття ІІI-ї сесії Міжнародної школи
кормів. Гала вечеря. Святкове шоу на морському березі.7 день (11 червня, субота)
08:00 – 09:00 – Сніданок;
09:30 – 11:00 – Підведення підсумків роботи III-й Сесії Міжнародної Школи Кормів;
11:00 – 14:00 – Відвідання Центру Культури Вина «Шабо», дегустація виноробної продукції (для зареєстрованих до 10 червня);
14:00 – 15:00 – Обід;
15:00 – 16:00 – Круглий стіл. Перспективи розвитку комбікормової промисловості;
19.00 – 20.00 – Вечеря.
8 день (12 червня, неділя)
08:00 – 09:00 – Сніданок;
Від’їзд учасників.