- 1 день (5 червня, неділя)- День заїзду та реєстрація учасників. 
- 2 день (6 червня, понеділок)- 08.00-09.00 Сніданок 
 08.00-11.15 Завершення реєстрації учасників сесії.
 11.15-11.45 Інформація про діяльність Асоціації «Союз кормовиробників
 України» і «Клубу молодих вчених ОНАХТ», д-р техн.наук,
 чл.-кор. НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ (зав. кафедрою
 Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської
 національної академії харчових технологій, UA),
 канд.техн.наук, доц. Наталя ПОВАРОВА (Директор
 Науково-дослідного інституту Одеської національної
 академії харчових технологій, Президент «Клубу молодих
 вчених ОНАХТ», UA).- Новинки в області вдосконалення технологій виробництва комбікормів: 
 11.45-12.30 Особливості рецептури і технології виробництва
 комбікормів для коней, Олександр ЦЮНДИК (асистент- кафедри технології комбікормів і біопалива Одеської 
 національної академії харчових технологій, UA);- 12.30-13.15 Перспективи застосування бінарних комбікормів: 
 рецептура, технології, ефективність, канд.техн.наук.
 Юлія КУЗЬМЕНКО (асистент кафедри технології
 комбікормів і біопалива Одеської національної академії
 харчових технологій, UA);- 13.15-14.45 Обід 
 14.45-15.00 Церемонія відкриття ІІI-ї сесії Міжнародної Школи Кормів,- Наукова Рада. - 15.00-15.45 Європейський досвід використання нових видів сировини 
 при виробництві комбікормів, д-р наук, Jovanka LEVIC
 (голова дослідницького центру «Feed-to Food Research
 Center» Інституту харчових технологій університету Нові
 Сад, м. Нові Сад, Сербія, RS);- 15.45-16.30 Схема сертифікації кормів GMP +: виклики і можливості для 
 українських компаній, Тетяна КОПНЯК (керівник проекту
 GMP + в Україні, UA);- 16.30-16.45 Кава-брейк 
 16.45-17.30 Визначення показників безпеки та якості кормової
 сировини і комбікормів, Наталя ГРЮНВАЛЬД (директор ДП
 «Державний центр сертифікації і експертизи
 сільськогосподарської продукції», UA);- 17.30-18.15 Особливості зберігання та використання свіжозібраного 
 зерна при виробництві комбікормів, канд.техн.наук, Алла
 БОРТА (доцент кафедри Технології зберігання зерна,
 Одеська національна академія харчових технологій, UA);- 19.00-20.00 Вечеря 
 21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №1.- «Проблеми достовірної оцінки безпеки і якості сировини і 
 комбікормів», модератор Наталія ГРЮНВАЛЬД (директор
 ДП «Державний центр сертифікації і експертизи
 сільськогосподарської продукції», UA);
- 3 день (7 червня, вівторок)- 08.00-09.00 Сніданок 
 09.00-09.45 Технологія виробництва комбікормів: нові можливості
 впливу на ефективність рецептів і якість комбікормів, д-р.
 техн.наук, чл.-кор. НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ
 (зав. кафедрою Технології комбікормів і біопалива, ректор
 Одеської національної академії харчових технологій, UA).
 09.45-10.30 Технологія виробництва комбікормів: нові можливості
 впливу на ефективність рецептів і якість комбікормів, д-р.
 техн.наук, чл.-кор. НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ
 (зав. кафедрою Технології комбікормів і біопалива, ректор
 Одеської національної академії харчових технологій, UA).- 10.30-11.00 Кава-брейк - 11.00-11.40 Розвиток інструментальних методів аналізу безпеки і 
 хімічного складу комбікормів, Олександр ПЛЄВЕ (Директор
 компанії SocTrade, Швеція, Україна, SE, UA), Свен КАРЛССОН
 (Генеральний директор компанії SocTrade, SE, UA).- 11.40-12.00 Методи визначення показників якості. Пастка 
 різноманіття, Олена КОРИТНЮК (нач. агровідділу компанії
 SocTrade, Швеція, Україна, SE, UA).- 12.00-12.15 Кава-брейк 
 12.15-12.45 Майстер клас. Визначення фізико-хімічного складу і
 токсичності комбікормів і кормового сировини (на
 приладах компанії SocTrade, Швеція, Україна, SE, UA).
 Inframatic 8800 – портативний ІЧ-аналізатор цілого зерна і насіння
 олійних культур для оперативного контролю показників якості врожаю
 на місці відбору проб;
 Inframatic 9500 – ІЧ-аналізатор цілого зерна і насіння олійних культур з
 додатковим модулем для вимірювання продуктів помелу;
 DA7250 – універсальний ІЧ-аналізатор виробництва Perten Instruments,
 тривалість аналізу 6 с.: зернові, олійні, шроти і макухи, борошно, крупа
 і висівки, м'ясо-кісткове і рибне борошно, комбікорми розсипні і
 гранульовані, м'ясні і молочні продукти, снеки, чіпси і навіть деревні
 пелети;
 StatFax – фотометр для отримання кількісних результатів вмісту
 мікотоксинів і алергенів в сировині і готових комбікормах;- 12.45-13.15 Майстер клас. Визначення фізико-хімічного складу і 
 токсичності комбікормів і кормової сировини (на приладах
 компанії SockTrade, Швеція, Україна, SE, UA).
 Veratox – кількісне визначення токсичних речовин у кормах;
 AccuScan Gold – фотометр для визначення вмісту мікотоксинів у зерні
 та продуктах його переробки;
 Reveal Q+ – набори для визначення вмісту мікотоксинів протягом 15
 хвилин;
 CP4 – набори Neogen для якісного визначення вмісту ГМО в кукурудзі
 та сої;
 UDK159 – прилад для визначення білка за методом Кьельдаля в різних
 продуктах. Автоматичний апарат для відгону з парою і вбудованим
 титратори;
 SER 148/3 – автоматичний екстрактор жиру від Velp аналіз одноразово в
 трьох або 6-пробах; XT15 автоматична система для екстракції жиру
 аналогічно методу Сокслета;
 A2000 – аналіз одночасно 24 зразків на вміст сирої клітковини, а також
 кислотно-детергентні (ADF) і нейтрально-детергентні (NDF).- 13.15-14.45 Обід 
 14.45-15.30 Фізіологічні основи підвищення ефективності годівлі
 сільськогосподарських тварин і птиці, частина 1, д-р
 біол.наук, проф. Peter SURAI (професор біохімії харчування
 сільськогосподарського університету Годоло, Угорщина;
 професор еволюційної біології та екології університету
 Глазго, GB).- 15.30-16.15 Фізіологічні основи підвищення ефективності годівлі 
 сільськогосподарських тварин і птиці, частина 2, д-р
 біол.наук, проф. Peter SURAI (професор біохімії харчування
 сільськогосподарського університету Годоло, Угорщина;
 професор еволюційної біології та екології університету
 Глазго, GB).
 16.15-16.45 Кава-брейк.
 16.45-17.30 Розвиток методів створення високоефективних рецептів
 комбікормів, д-р техн.наук Іван ПАНІН (генеральний
 директор ТОВ «Корморесурс», RU).- 17.30-18.15 Європейський і Сербський досвід підвищення ефективності 
 рецептів комбікормів, д-р наук, Jovanka LEVIC (глава
 дослідницького центру «Feed-to Food Research Center»
 Інституту харчових технологій університету Нові Сад, м.
 Нові Сад, Сербія, RS);- 19.00-20.00 Вечеря 
 21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №2. «Взаємозв'язок
 якості сировини, технологій виробництва і ефективності
 рецептів комбікормів», модератор д-р техн.наук, чл.-кор.
 НААН України, проф. Богдан ЄГОРОВ (зав. кафедрою
 Технології комбікормів і біопалива, ректор Одеської
 національної академії харчових технологій, UA).
- 4 день (8 червня, середа)- 08.00-09.00 Сніданок 
 09.00-09.45 Вплив жирового харчування сільськогосподарської птиці та
 тварин на ефективність і якість продукції, д-р біол.наук,
 чл.-кор. НААН України, проф. Анатолій ЛЕВИЦЬКИЙ (Голова
 Правління Науково-виробничої асоціації «Одеська
 біотехнологія», UA).- 09.45-10.30 Промікробне харчування сільськогосподарської птиці та 
 тварин, д-р біол.наук, чл.-кор. НААН України, проф.
 Анатолій ЛЕВИЦЬКИЙ (Голова Правління Науково
 виробничої асоціації «Одеська біотехнологія», UA).- 10.30-11.00 Кава-брейк 
 11.00-11.45 Нові можливості програми для розрахунку рецептів
 комбікормів «Корм-оптима», д-р техн.наук Іван ПАНІН
 (генеральний директор ООО «Корморесурс», RU).- 11.45-12.30 Практичне заняття №1. Коригування показників якості 
 компонентів для розрахунку рецептів комбікормів, канд.с.-
 г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ (провідний програміст ТОВ
 «Корморесурс», RU).- 12.30-13.15 Практичне заняття №2. Особливості роботи з базою 
 даних програми розрахунку рецептів комбікормів
 «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
 (Провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).- 13.15-14.45 Обід - 14.45-15.30 Вітаміни, мікроелементи та інші біологічно активні 
 речовини у годівлі сільськогосподарської птиці і тварин,
 частина 1, д-р біол.наук, проф. Peter SURAI (професор
 біохімії харчування сільськогосподарського Університету
 Годоло, Угорщина; професор еволюційної біології та
 екології університету Глазго, GB.)- 15.30-16.15 Вітаміни, мікроелементи та інші біологічно активні 
 речовини у годівлі сільськогосподарської птиці і тварин,
 частина 1, д-р біол.наук, проф. Peter SURAI (професор
 біохімії харчування сільськогосподарського університету
 Годоло, Угорщина; професор еволюційної біології та
 екології університету Глазго, GB.)- 16.15-16.45 Кава-брейк. 
 16.45-17.30 Практичне заняття №3. Основи розрахунку рецептів
 комбікормів за допомогою програми «КормОптіма»,
 канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ (провідний програміст
 ТОВ «Корморесурс», RU).- 17.30-18.15 Практичне заняття №4. Основи розрахунку рецептів 
 комбікормів за допомогою програми «КормОптіма»,
 канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ (провідний програміст
 ТОВ «Корморесурс», RU).- 19.00-20.00 Вечеря 
- 5 день (9 червня, четверг)- 08.00-09.00 Сніданок 
 09.00-09.45 Підвищення ефективності рецептів комбікормів:
 особливості застосування ферментних препаратів,
 канд.біол.наук Федір МАРЧЕНКОВ (заст. директора з
 наукової роботи ТОВ «Біоконтакт», ПП «Кронос-Агро», UA).
 09.45-10.30 Мистецтво створення високоефективних рецептів
 комбікормів, д-р техн.наук Іван ПАНІН (генеральний
 директор ТОВ «Корморесурс», RU).- 10.30-11.00 Кава-брейк 
 11.00-11.45 Практичне заняття №5. Розрахунок оптимальних
 рецептів комбікормів за допомогою програми
 «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
 (провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).- 11.45-12.30 Практичне заняття №6. Розрахунок оптимальних 
 рецептів комбікормів за допомогою програми
 «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
 (провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).- 12.30-13.15 Практичне заняття №7. Розрахунок оптимальних 
 рецептів комбікормів за допомогою програми
 «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
 (провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).- 13.15-14.45 Обід - 14.45-15.30 Гармонізація європейських і вітчизняних стандартів і 
 особливості реєстрації кормових добавок в Україні на
 сучасному етапі, д-р вет.наук Юрій КОСЕНКО (зам. д-ра
 Державного науково-дослідного контрольного інституту
 ветеринарних препаратів та кормових добавок, UA).
 15.30-16.15 Вибір оптимальної стратегії годівлі тварин, д-р техн.наук
 Іван ПАНІН (генеральний директор ТОВ «Корморесурс», RU).- 16.15-16.45 Кава-брейк 
 16.45-17.30 Практичне заняття №8. Розрахунок оптимальних
 рецептів комбікормів за допомогою програми
 «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
 (провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).- 17.30-18.15 Практичне заняття №9. Розрахунок оптимальних 
 рецептів комбікормів за допомогою програми
 «КормОптіма», канд.с.-г.наук Василь ГРЕЧИШНИКОВ
 (провідний програміст ТОВ «Корморесурс», RU).- 19.00-20.00 Вечеря 
 21.00-22.00 Вечірній дискусійний клуб. Засідання №3. Шляхи підвищення
 продуктивної дії комбікормів. Модератор канд.біол.наук
 Федір МАРЧЕНКОВ (заст. Директора з наукової роботи ТОВ
 «Біоконтакт», ПП «Кронос-Агро», UA).
- 6 день (10 червня, п'ятниця)- 08.00-09.00 Сніданок - 09.45-10.30 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку 
 рецептів комбікормів за допомогою програми
 «КормОптіма».
 10.30-11.00 Кава-брейк.
 11.00-11.45 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку
 рецептів комбікормів за допомогою програми
 «КормОптіма».- 11.45-12.30 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку 
 рецептів комбікормів за допомогою програми
 «КормОптіма».- 12.30-13.15 Індивідуальні практичні заняття. Особливості розрахунку 
 рецептів комбікормів за допомогою програми
 «КормОптіма».- 13.15-14.45 Обід. 
 15.00-18.30 Практичний іспит. Наукова Рада Міжнародної Школи- Кормів (ISF). - 19.30-23.30 Урочисте вручення Сертифікатів учасникам, що успішно 
 склали практичний іспит. Наукова Рада Міжнародної
 Школи Кормів (ISF).
 Церемонія закриття ІІI-ї сесії Міжнародної школи
 кормів. Гала вечеря. Святкове шоу на морському березі.
- 7 день (11 червня, субота)- 08:00 – 09:00 – Сніданок; - 09:30 – 11:00 – Підведення підсумків роботи III-й Сесії Міжнародної Школи Кормів; - 11:00 – 14:00 – Відвідання Центру Культури Вина «Шабо», дегустація виноробної продукції (для зареєстрованих до 10 червня); - 14:00 – 15:00 – Обід; - 15:00 – 16:00 – Круглий стіл. Перспективи розвитку комбікормової промисловості; - 19.00 – 20.00 – Вечеря. 
- 8 день (12 червня, неділя)- 08:00 – 09:00 – Сніданок; - Від’їзд учасників. 
